Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

نرمي کشکک زانو باعث ايجاد درد در جلوي زانو مي شود
نرمي کشکک زانو يکي از رايج ترين دلايل درد مزمن زانو است. بيماري نرمي غضروف استخوان کشکک زانو در نوجوانان و جوانان 10 تا 25ساله شايع تر است و اولين علامتش احساس درد در مفصل زانوست. انجام ورزش هاي خاص (مثل فوتبال، دو ميداني، قايق راني، و شمشير بازي) نيز مي تواند فرد را در معرض اين مشکل قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نرمي کشکک زانو يا کندرومالاسي نشان دهنده نرم شدن غير عادي غضروف زيري کشکک (پاتلا) است. اين شرايط باعث ايجاد درد در جلوي زانو (درد زانوي قدامي) مي شود. اين بيماري منجر به درد جلوي زانو، ورم و صداي سايش در حين حرکت دادن زانو مي شود.
اين بيماري در جوانان و اغلب ورزشکار تاثيرگذار است. اين بيماري عموما در بين نوجوانان و جوانان اتفاق مي افتد و در بين زنان بيشتر شايع است. بيماري نرمي کشکک زانو عموما با سندروم زانوي دونده اشتباه گرفته مي شود.

ضربه ديدن يا تروما يکي از علت‌هاي نرمي غضروف کشکک زانو است
علت و دلايل نرمي کشکک زانو
انواع گوناگون اختلال‌ها و صدمه‌هاي مفصلي باعث نرمي غضروف مي‌شوند. نرمي غضروف کشکک زانو معمولاً از صدمه ديدن زانو، استفاده بيش از حد از زانو و از بين رفتن هم‌ترازي عضله‌ها و استخوان‌هاي اطراف مفصل زانو ناشي مي‌شود. برخي از علت‌هاي نرمي غضروف کشکک زانو عبارت‌اند از:
◊ ضربه ديدن يا تروما، به ويژه شکستگي يا دررفتگي کشکک زانو
◊ نامتعادل بودن عضله‌هاي اطراف زانو (ضعيف‌تر بودن بعضي عضله‌ها نسبت به بقيه)
◊ استفاده بيش از اندازه (خم کردن يا چرخاندن مکرر) مفصل زانو به ويژه هنگام ورزش کردن
◊ هم‌تراز نبودن عضله‌ها و استخوان‌هاي نزديک مفصل زانو
◊ صدمه ديدن مينيسک (غضروف C شکل داخل مفصل زانو)
◊ استئوآرتريت يا آرتريت روماتوئيد
◊ عفونت مفصل زانو
◊ خونريزي‌هاي مکرر داخل مفصل زانو
◊ تزريق چند باره‌ي داروهاي استروئيدي داخل زانو
نرمي غضروف کشکک زانو در ميان افراد بالغ جوان بيش از ديگر گروه‌هاي سني رواج دارد و دوندگان، اسکي‌بازان، بازيکنان فوتبال، دوچرخه سواران و ورزشکاران ديگري مستعد ابتلا به اين عارضه هستند که فشار زيادي به زانوي خود وارد مي‌کنند. ضمناً کارگراني، مانند قالي‌بافان، کاشي‌کاران و سازندگان کف ساختمان، که شغل‌شان زانو زدن طولاني مدت را ايجاب مي‌کند به احتمال زياد به اين عارضه مبتلا خواهند شد.

نرمي کشکک زانو يکي از رايج ترين دلايل درد مزمن زانو است
علائم و نشانه هاي نرمي کشکک زانو
علائم نرمي کشکک زانو اين بيماري به شرح زير است :
• احساس درد در جلوي زانو خصوصا در هنگام نشستن روي زانو هاف خم کردن زانو، دو زانو نشستن، دويدن و بالا و پايين رفتن از پله ها ( خصوصا پايين آمدن) تشديد مي شود.
• خالي کردن زانو به طور ناگهاني يا احساس بي ثباتي در مفصل زانو
• احساس گير کردن چيزي درون زانو، صدا دادن زانو هنگام حرکت دادن آن يا احساس ساييدگي در زير کشکک زانو
• ورم زانو
• درد گرفتن زانو با نشستن هاي طولاني مدت يا درد زانو در هنگام تلاش براي بلند شدن ( از حالت نشسته)
• ورم قسمت جلوي زانو ( کشکک زانو)
• محدوديت حرکتي يا مشکل در حرکت کشکک زانو

پزشک جهت تشخيص علت درد زانو از آزمايش‌هاي تصويربرداري استفاده مي کند
تشخيص نرمي کشکک زانو
پزشک در طول معاينه فيزيکي، قسمت‌هاي مختلف زانو را فشار مي‌دهد و پا را در جهت‌هاي متفاوت حرکت مي‌دهد. انجام اين حرکت‌ها ماهرانه به پزشک کمک مي‌کند تا عوارض ديگري را از ميدان حدس خارج کند که داراي نشانه‌ها و علائم مشابه هستند.
پزشک جهت تشخيص علت درد زانو از آزمايش‌هاي تصويربرداري زير استفاده مي کند:
- راديوگرافي اشعه ايکس.
- مقطع‌نگاري رايانه‌اي (سي تي اسکن).
- تصويربرداري رزونانس مغناطيسي (ام آر آي)

پزشک در طول معاينه فيزيکي، قسمت‌هاي مختلف زانو را فشار مي‌دهد
درمان بدون جراحي نرمي کشکک زانو
براي درمان نرمي کشکک زانو، اولين کار تشخيص علت کندرومالاسي مي باشد، بنابراين پزشک شما را به يک فيزيوتراپيست ارجاع مي دهد تا عضلات پاي شما را با دقت بيشتري معاينه کند. روش هاي درمان نرمي کشک زانو از قرار زير است:
دارو
پزشک براي کنترل درد داروهاي زير را تجويز مي کند:
*داروهاي غيزتجويزي بازاري مثل ايبوپروفن يا استامينوفن
داروهاي مسکن موضعي پمادها يا مشمع هاي ضد درد که روي پوست قرار داده مي شوند تا باعث تسکين درد بافت نرم شوند.

براي درمان نرمي کشکک زانو، اولين کار تشخيص علت کندرومالاسي مي باشد
*استراحت و کمپرس
استراحت، کمپرس يخ، فشارموضعي و بالا بردن اندام به کاهش علائم کندرومالاسي کمک ميکند. زانوي شما براي التيام به زمان نياز دارد. از فعاليت هايي که باعث وارد شدن فشار زياد بر زانو و تشديد علائم نرمي کشکک زانو مي شوند خودداري کنيد.
فعاليت هايي که باعث ايجاد زانو درد مي شوند را انجام ندهيد. اين فعاليت ها شامل دويدن، پريدن و وزنه برداري با استفاده از عضلات پا مي شود. در صورتي که پياده روي نرمال باعث آسيب وارد شدن به شما مي شود، قدم هاي خود را کوتاه کنيد.تا زماني که پزشک اجازه نداده، به سراغ ورزش نرويد.
فشار موضعي باعث جلوگيري از ورم ناشي از نرمي غضروف کشکک زانو مي شود. پزشک يک بانداژ فشاري لاستيکي را دور زانوي شما قرار مي دهد. مواظب باشيد بانداژ را خيلي سفت نبنديد. پس از درمان، به يک آستين زانوي پلاستيکي و يا زانو بند طبي نياز داريد به طوري که ناحيه کاسه زانو بريده باشد تا به محافظت از مفصل زانو کمک شود.
بالا بردن اندام نيز باعث کاهش ورم مي شود. زانوي خود را تا حد امکان بالاتر از قلب خود قرار دهيد روزي چهار بار به مدت 15 تا 20 دقيقه روي استخوان کشکک زانو و يا ناحيه درد يخ يا کمپرس يخ قرار دهيد و اين کار براي چندين روز پس از آسيب ديدگي انجام دهيد. يخ را مستقميا روي پوست خود قرار ندهيد زيرا باعث سوختگي مي شود، بهتر است يخ را در يک حوله بپيچيد.

ماساژ ورزشي با انقباض ساختارهاي جانبي زانو به درمان کندرومالاسي کمک مي کند
*حرکات و تمرينات ورزشي
يک برنامه توانبخشي کامل مخصوص زانو با حرکات ورزشي مخصوص براي شما ارائه مي شود. اين حرکات ورزشي عموما باعث افزايش استحکام عضله پهن داخلي در داخل زانو يا کشيده شدن عضله چهارسر جانبي در خارج از زانو و بهبود علايم نرمي کشکک زانو مي شود.
ماساژ ورزشي با انقباض ساختارهاي جانبي زانو به درمان کندرومالاسي کمک مي کند. دويدن را محدود کنيد و در عوض به شنا يا دوچرخه سواري بپردازيد. در صورتي که مي خواهيد بدويد، مطمئن شويد که کفش هاي مناسب با کفي هاي مطلوبي را پوشيده ايد و از دويدن بر روي سطوح سفت مثل سطوح بتني پرهيز کنيد.

ليزر درماني باعث افزايش سطوح اندروفين و سرتونين در بدن و کاهش درد مي شود
*ليزر پر توان
براي کاهش درد و ناراحتي بسياري از بيماريهاي تخريبي مثل نرمي کشکک زانو مي توان از ليزردرماني استفاده کرد. گفته مي شود که با استفاده از اين روش درماني، درمان کندرومالاسي در سطح سلولي ايجاد مي شود و با افزايش جريان خون در ناحيه آسيب ديده باعث تسکين زانو درد مي شود.
همچنين نشان داده است که ليزر درماني باعث افزايش سطوح اندروفين و سرتونين در بدن و کاهش قابل توجه درد مي شود. از ليزر کم فشار براي افزايش جريان خون در ناحيه زانو و تقويت رشد مجدد غضروف در پشت کاسه زانو استفاده مي شود.
در تمامي بيماري هاي تخريبي از جمله کندرومالاسي، نوعي آسيب ديدگي عصبي يا سلولي وجود دارد. با استفاده از اين روش درماني غيرتهاجمي، بيماران کاهش درد و افزايش دامنه حرکت را بدون نياز به جراحي شديد و درمان با دارو که عوارض جانبي ناخواسته اي دارد، تجربه مي کنند. ليزر درماني کم فشار علاوه بر نرمي کشکک زانو، براي درمان اختلالات تخريبي مثل پوکي استخوان، راديکولوپاتي، ديسکوژنيک و... مورد استفاده قرار مي گيرد.

شنا يا دوچرخه ثابت به منظور کاهش علائم نرمي غضروف کشکک زانو تجويز مي شود
*فيزيوتراپي
فيزيوتراپي بر استحکام عضلات چهارسرراني، همسترينگ ها و عضلات نزديک کننده تمرکز دارد و عضلات نزديک کننده باعث بهبود استحکام و تعادل عضلاني مي شوند. تعادل عضلاني به جلوگيري از هم تراز نبودن زانو و بروز علائم کندرومالاسي کمک مي کند.
ورزش هاي غيراستقامتي عموما مثل شنا يا دوچرخه ثابت به منظور کاهش علائم نرمي غضروف کشکک زانو تجويز مي شود. علاوه بر اين، ورزشي هاي ايزومتريک که شامل سفت کردن و شل کردن عضلات مي شود براي حفظ جرم عضله مورد استفاده قرار مي گيرند.

*زانو بندطبي و کفي
بستن نوار در زير کاسه زانو باعث رفع فشار از مفصل و کاهش شديد زانو درد ناشي از کندرومالاسي مي شود. اين نوارها به آساني قابل استفاده هستند و کارايي زيادي دارند. همچنين بستن چسب به رفع فشار از کاسه زانو کمک مي کند.
بستن چسب مخصوصا براي ورزشکاران مفيد هستند. فيزيوتراپيست نحوه انجام اين کار را آموزش مي دهد. کفي هاي کفش که همچنين ارتز ناميده مي شود به اصلاح پاي صاف و کاهش فشار بر روي کاسه زانو و درمان نرمي کشکک زانو کمک مي کند.

درمان کندرومالاسي با جراحي
درمان جراحي
معمولاً در صورت موفقيت‌آميز نبودن روش‌هاي درماني اشاره شده انجام عمل جراحي ضرورت مي‌يابد. جراحي آرتروسکوپي (درون‌بين) يکي از عمل‌هاي رايج درمان نرمي کشکک زانو است که در آن، دوربين تاشوي بسيار کوچکي وارد زانو مي‌شود تا جراح بتواند داخل مفصل زانو و غضروف را ببيند و سپس عمل را از راه لوله‌ي دوربين با استفاده از ابزارهاي بسيار ظريف انجام دهد. درمان‌هاي جراحي احتمالي عبارت‌اند از:
♦ آزاد کردن و بريدن رباط‌هاي (ليگامان‌هاي) سفت و خشک کنار استخوان کشکک به منظور هم‌ترازي بهتر کشکک با استخوان ران و حرکت بهتر آن.
♦ هموار کردن يا تراشيدن غضروف پشت کشکک
♦ در صورت تأثيرگذار نبودن عمل‌هاي فوق در درمان کندرومالاسي، به ندرت و به اجبار کشکک زانو برداشته مي‌شود، البته زانو همچنان کارايي خود را حفظ مي‌کند.

اگر هنگام کار کردن روي سطوح سخت زانو مي‌زنيد، از محافظ‌هاي زانو استفاده کنيد
پيشگيري از نرمي کشکک زانو
با مواظبت از زانو و مانع صدمه ديدن آن شدن و استفاده مناسب و به اندازه از مفصل‌هاي زانو مي‌توان احتمال ابتلا به عارضه نرمي کشکک زانو يا کندرومالاسي کشکک زانو را کاهش داد. انجام توصيه‌هاي زير مي‌تواند مفيد باشد:
1. بدن را پيش از شرکت در فعاليت‌ها و رقابت‌هاي ورزشي گرم کنيد و نرمش‌هاي کششي انجام دهيد.
2. نرمش‌هاي تقويت عضله‌هاي اطراف زانو، به ويژه عضله‌هاي ران موسوم به عضله‌هاي چهارسر، را فراموش نکنيد.
3. شدت برنامه تمريني خود را به تدريج افزايش دهيد؛ از همان ابتداي کار يک برنامه سنگين در نظر نگيريد و به خود فشار نياوريد.
4. هنگام ورزش کفش راحتي بپوشيد که از پا محافظت کند و کاملاً اندازه پا باشد. مشکلات مربوط به هم‌تراز نبودن کف پا احتمال آسيب ديدن زانو را بيشتر مي‌کند. از پزشک در مورد کفي‌هاي برطرف کننده اين نقص‌ها راهنمايي بگيريد.
5. اگر ورزش‌هاي اسکي، راگبي يا فوتبال انجام مي‌دهيد، با پزشک يا مربي خود در خصوص تجهيزات خاصي مشورت کنيد که احتمال آسيب ديدن زانو را کم مي‌کنند.
6. اگر هنگام کار کردن روي سطوح سخت زانو مي‌زنيد، از محافظ‌هاي زانو استفاده کنيد.
گردآوري: بخش سلامت و بهداشت بيتوته
منابع:drmoayednia.ir
doctorafshar.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۷۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ از هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ کلیه بیمارستان‌های دولتی و واحد‌های تابعه دانشگاه مکلف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی – درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه شده را به صورت رایگان انجام دهند.

رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال به ویژه درمناطق محروم و روستایی در شورای عالی بیمه، مصوب شده است.   مردم در صورت مشاهده تخلف از اجرای این طرح در بیمارستان‌های دولتی با شماره ۱۹۰ یا ۱۰۰۰۲۵۳۵ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • جان سینا به همراه WWE عازم فرانسه شد
  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال
  • غرش شیران‌ گرگانی مدعی قهرمانی آسیا را در تهران به زانو در آورد
  • تجلیل از ۸۰ خادم قرآنی در امام زاده نرمی اصفهان
  • محرم زیر باران زانو نزد (عکس)
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال