Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:19:14 GMT

موثرترین درمان درد زانو و راه نجات از این درد مزمن

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۶۶۳۲

موثرترین درمان درد زانو و راه نجات از این درد مزمن

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کم اهمیت شمردن درد زانو، می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. بسیاری از مردم بر این باورند که عمدتاً افراد مسن در معرض ابتلاء به این مشکل قرار می‌گیرند. در صورتی‌که، باید بدانید که ممکن است یک فرد، به دلیل وراثت یا آسیب دیدن رباط پا در اثر سانحه در جوانی نیز به این عارضه مبتلا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله، در رابطه با علائم زانو درد، علت این درد و مؤثرترین درمان درد زانو آن صحبت می‌کنیم.

چه افرادی دچار درد زانو می‌شوند؟

درد زانو که به صورت التهاب و حساسیت یا تورم در یک یا هر دو زانو احساس می‌شود، می‌تواند در اثر آسیب‌دیدگی، آرتروز زانو، کشیدگی تاندون و … باشد.

گروه خاصی از افراد که بیشتر در معرض آسیب دیدگی زانو و آرتروز زانو هستند، عبارتند از:

افرادی که دارای اضافه وزن هستند

افراد مسن

افرادی که ورزش‌های سنگین و پرخطر انجام می‌دهند

علت درد زانو چیست؟

همواره بیش از یک عامل می‌تواند باعث بروز و ایجاد درد زانو شود. هم‌چنین اطلاع از علت درد، در نوع درمان تأثیرگذار است. از جمله این علت‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آرتروز زانو:

تحلیل مفصل زانو، موجب آرتروز در این ناحیه می‌شود.

تاندونیت:

تاندون، بافتی در بدن انسان است که عضله‌ها و ماهیچه‌ها را به استخوان متصل کرده و به دلیل انعطاف بالا، قادر به تحمل فشار زیادی است. زمانی‌که فرد از تاندون‌ها، بیش از حد یا با فشار زیاد استفاده کند، دچار بیماری تاندونیت می‌شود. این عارضه بیشتر در افراد بزرگسال، به علت انجام ورزش‌های سنگین و در افراد مسن به دلیل حساس بودن و کمتر شدن حالت کششی تاندون‌ها به وجود می‌آید.

بورسیت:

کیسه‌هایی کوچک و حاوی مایع، بین تاندون‌ها، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها وجود دارند. این کیسه‌ها بورس نام دارند که حرکت استخوان، ماهیچه و تاندون را آسان می‌کنند. بورس‌ها در زانوها و مفاصلی که یک حرکت را به طور مداوم انجام می‌دهند، بیشتر در معرض خطر هستند. بورسیت زمانی رخ می‌دهد که بورس‌ها دچار التهاب و تورم شوند.

نقرس:

نقرس بر اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می‌آید. به دلیل عدم توانایی بدن در دفع اسید اوریک، این ماده در مایعات بدن جمع شده و به شکل کریستال‌هایی در انتهای مفاصل ته‌نشین می‌شود.

کیست بیکر:

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم، بورس، کیسه‌هایی کوچک پر از مایع است که حرکت بین استخوان، ماهیچه و تاندون‌ها را آسان می‌کند. پارگی در غضروف، موجب بیرون‌زدگی بورس می‌شود. کیست بیکر، در اثر بیرون‌زدگی بورس در پشت زانو، به وجود آمده که موجب درد پشت زانو می‌شود.

در رفتگی کشکک زانو:

کشکک زانو یک استخوان کوچک است که در انتهای استخوان ران قرار دارد. عضله‌ها و رباط‌های بسیاری، کشکک را در جای خود نگه می‌دارند. ممکن است در اثر چرخاندن سریع و تغییر جهت ناگهانی زانو، کشکک از شیاری که در آن قرار دارد، خارج شود. این موضوع می‌تواند علت زانو درد ناگهانی باشد.

پارگی مینیسیک:

افراد بسیاری به دنبال علت صدا دادن زانو خود هستند. یکی از دلایل آن، می‌تواند پارگی مینیسیک باشد. مینسیک دو غضروف نرم است که در قسمت داخلی و خارجی زانو قرار گرفته است. این غضروف‌ها، فشارهای زانو را جذب کرده و ثبات مفصل زانو را حفظ می‌کند. در اثر ورزش‌های سنگین، این غضروف ممکن است آسیب ببیند. همچنین با افزایش سن، امکان فرسایش این غضروف‌ها وجود دارد. این آسیب با درد بسیاری همراه است.

پاره شدن رباط:

پارگی یا آسیب دیدن رباط‌های صلیبی جلویی، در اثر مینیسیک یا کشش زانو رخ می‌دهد. این آسیب عمدتاً در حالتی که زانو خمیده است رخ می‌دهد. در اکثر اوقات، علت درد پا از زانو به پایین در همین موضوع نهفته است. با پاره شدن رباط، درد و ناتوانی بسیاری در هنگام راه رفتن حس خواهید کرد.

تومورهای استخوانی:

استئوسارکوم یکی از بدخیم‌ترین سرطان‌های استخوانی است. برای درمان این مشکل، جراحی و یا شیمی‌درمانی پیشنهاد می‌شود.

مراقبت‌، مانع از پیشروی درد زانو و ماندگاری آن می‌شود. عدم رسیدگی به درد، منجر به افزایش آن شده و احتمال بهبود را کاهش می‌دهد.

علائم درد زانو

تورم و سفتی زانو

ناتوانی در خم کردن زانو

قرمزی و التهاب در زانو

صدا دادن زانو در هنگام خم و راست کردن آن

بهترین راه برای تسکین درد زانو

پزشک متخصص با توجه به علائم و نشانه‌ها، داروها، فیزیوتراپی و راهکارهای مختلفی برای درمان این درد به شما ارائه خواهد داد. اما مراقبت‌های ویژه و انجام کارهایی در منزل، می‌تواند در تسریع روند درمانی شما تأثیرگذار باشد. مواردی همچون:

کاهش وزن

انجام ورزش برای درمان درد زانو، یکی از بهترین راهکارهای درمانی است. ورزش به کاهش درد در افراد دچار زانو درد عصبی و آرتروز زانو، کمک بسیاری می‌کند.

استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد

استفاده از کرم و روغن‌های مخصوص که به شما در کاهش التهاب، درد کمک می‌کند.

زانوبند یکی از راهکارهای مؤثر برای درمان زانو درد است. این محصول موجب کاهش فشار به غضروف شده و به راه رفتن کمک می‌کند. پزشکان علاوه بر تجویز دارو و ورزش، به بیماران پیشنهاد می‌کنند که در دوران درمان خود، از زانوبند استفاده کنند.

علاوه بر آن، بسیاری از ورزشکاران برای جلوگیری از آسیب دیدن زانوی خود در هنگام ورزش، از زانو بند استفاده می‌کنند.

خرید آنلاین زانوبند طبی

سایت آدور یکی از سایت‌های معتبر در حوزه فروش وسایل طبی است. کیفیت بالای محصولات این فروشگاه آنلاین لوازم طبی، موجب افزایش رضایتمندی مشتریان آن شده است. شما با ورود به سایت آدور، می‌توانید انواع زانوبندها را مشاهده کرده و به راحتی خرید کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5261201

منبع: مهر

کلیدواژه: جراحی زانو غضروف زانو کسب و کار کسب و کار خرید آنلاین لوازم خانگی گروه خودروسازی سایپا آشپزخانه اسباب بازی ایرانی یخچال رژیم غذایی هواپیما بانک تجارت واحد صنعتی اندروید قیمت زعفران مبلمان آرتروز زانو برای درمان تاندون ها زانو درد درد زانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/

به گزارش «تابناک»، دکتر حسام‌الدین علامه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآوردها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور  زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • جان سینا به همراه WWE عازم فرانسه شد
  • لیدر سابق پرسپولیس موثرترین بازیکن این فصل استقلال!
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • غرش شیران‌ گرگانی مدعی قهرمانی آسیا را در تهران به زانو در آورد
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • محرم زیر باران زانو نزد (عکس)
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد